top of page

Zo ga jij gezond uiteten!Gezellig dineren met een lekker wijntje erbij, heeerlijk! Uiteten gaan is een ontzettend leuk, lekker en gezellig uitje. Wanneer je alleen net lekker goed bezig bent met die gezonde levensstijl kan het wel een 'spannend' momentje zijn, hoe pak je dit aan?! Deze 8 tips zorgen ervoor dat je toch nét wat bewustere keuzes kunt maken en alles niet compleet laat vieren. Balance is key right?!


1. Eet niet te weinig

Door overdag 'in te houden' met eten zal je alleen maar met een extreem honger gevoel aankomen in het restaurant. In plaats van dat je kcal inname van de dag minder is, zal je zoveel trek hebben dat je zonder besef veel meer eet dan normaal. Het beste is om gewoon te eten alsof het een normale dag is zodat je niet compleet uitgehongerd in het restaurant aan komt. Zo verklein je de kans op overeten en maak je bewustere keuzes.


2. Check het menu

Bekijk van tevoren de menukaart. Deze kan je vaak op internet vinden. Wat zijn de keuzes die je kunt maken? Gekookte, gegrilde of gestoofde gerechten zijn meestal minder calorierijk dan gefrituurde of gebakken gerechten. En kun je extra groente bestellen?


3. Kies voor caloriearm drinken

Niet alleen alcoholische dranken zoals wijn en bier bevatten veel calorieën. Ook vruchtendranken en frisdranken tikken aardig aan. Kies daarom het liefst voor water of light frisdranken. Heb je toch zin in een lekker wijntje? Geniet er bewust van en drink er water naast, je zal zien dat je dan niet perse behoefte hebt aan dat extra wijntje.


4. Lekker broodje vooraf?

Eet jezelf niet vol met brood. Heel verleidelijk zo’n mandje (wit) stokbrood met kruidenboter vooraf. Je hebt immers trek. Maar dit is zonde! Je propt jezelf namelijk vol met nutteloze calorieën en hebt zo minder ‘plek’ voor het goede, ‘echte’ eten. Bestel liever wat olijfjes vooraf.


5. Sausjes apart alstublieft!

Vraag of de sauzen apart geserveerd kunnen worden. Sauzen en dressings bevatten vaak een hoop slechte vetten, zout en calorieën. Door het apart bij een gerecht te bestellen kun je zelf bepalen hoeveel je van een saus of dressing wilt nemen.


6. Volgorde?!

Eet eerst je vlees/vis/groenten en dáárna pas de frietjes die erbij horen. Je zult merken dat je na de eiwitten en groenten eigenlijk al een stuk verzadigder bent en misschien nog geen eens zoveel behoefte hebt aan al die extra frietjes.


7. Thee of koffie voor dessert.

In plaats van een dessert te bestellen is het natuurlijk een gezondere keuze om thee of koffie te bestellen. Op deze manier zit je niet helemaal met lege handen maar sla je toch de toetjesbom over. Toch heel veel zin in een dessert? Sharing is caring! Zeker als het gaat om calorieën.


8. Geniet

Vergeet niet te genieten. Dat is uiteindelijk het belangrijkste. Af en toe ‘zondigen’ mag best. Ook als je uiteten gaat. Van stress is nog nooit iemand blij geworden, dus doe dat vooral niet. Gewoon genieten! En het is natuurlijk een misvatting dat je niet kunt genieten van gezondere keuzes :)


Is een levensstijl waarbij je 100% gezond eet eigenlijk wel zo gezond?
0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page