top of page

Vergoedingen

Hoe zit het met de betaling?

In 2023 wordt er 3 uur dieetadvisering door een diëtist vergoed vanuit de basisverzekering. Dit gaat meestal eerst van het eigen risico af. Diëtistenpraktijk Nina Basoski heeft contracten met de meeste zorgverzekeraars. De uren worden per 15 minuten ingediend bij de verzekeraar.

De EMB test komt niet in aanmerking voor vergoeding dus hier krijg je een losse factuur voor. De consulten worden wel direct ingediend bij de zorgverzekeraar. Aangezien elke verzekering eigen tarieven heeft voor consulten, kan het zijn dat de pakketprijs naar boven of naar beneden wordt afgerond. 

Een kennismakingsgesprek is niet verplicht alvorens het inplannen van een eenmalige intake of een pakket.

Voorbeeld.

Je kiest voor het VIP coachingstraject van €699. Dan krijg je dus een losse factuur voor de EMB test (€185) en wordt ieder consult bij de verzekering ingediend. De verzekeraar vergoedt meestal 3 uur en wat er dan overblijft betaal je zelf.

Heb je een aanvullende verzekering voor alternatieve zorg? Dan is er een extra vergoeding mogelijk. 

Bij de tarieven wordt er rekening gehouden met directe tijd en indirecte tijd. Indirecte tijd bestaat bijvoorbeeld uit administratie, het opstellen van adviezen, mailcontact etc. 

Voor het krijgen van een vergoeding is het meestal nodig om een verwijzing van de huisarts te hebben. Kijk hier om meer te weten te komen over het krijgen van een vergoeding.

Wil je een dieetverklaring op laten stellen? Dat kan en dat kost €21,25. 

Zijn de uren van de verzekering opgemaakt, dan is een uurtarief van €85 van toepassing. Een consult van 30 minuten is dan dus €42,50.

Annulereren van afspraken

Ben je verhinderd? Zeg je afspraak dan minimaal 24 uur van tevoren af per mail, telefoon of sms. Afspraken die binnen 24 uur worden afgezegd worden voor de helft in rekening gebracht. Je ontvangt dan een factuur die je niet bij de verzekering kunt indienen.  

Privacy

Met al jouw informatie wordt vertrouwelijk omgegaan. Lees hier de privacyverklaring.

bottom of page