top of page

Met deze 5 tips blijf je fit tijdens de feestdagenWe zitten middenin december en dat betekent dat al het lekkere feest eten er ook bij komt kijken. Is het mogelijk om dan ook nog een beetje fit te blijven? Jazeker, kijk mee naar de volgende tips en geniet van een fitte decembermaand!


1. Eet voldoende

Door voldoende te blijven eten en dus geen maaltijden over te slaan zal je minder snel in de verleiding komen om over te eten aan ongezonde lekkernijen. Geniet, maak keuzes maar verhonger je zelf niet.


2. Blijf bewegen

Maak een heerlijke wandeling met je familie, ga gezellig fietsen of samen naar de ijsbaan. Zo blijf je lekker actief en verbrand je ook nog eens wat calorieën. Het voelt meestal ook vervelend om jezelf na die tijd vol te stouwen met alleen maar ongezonde voeding, omdat je weet dat je lijf op die momenten meer baat heeft bij gezonde voeding. Daarnaast is de buitenlucht heel goed voor je. Gebruik dit als stok achter de deur om jezelf tijdens de vele gezellige etentjes een beetje in balans te houden.


3. Focus op groenten en eiwitten

Een eiwitrijke maaltijd geeft langer een vol gevoel. Hoewel het verleidelijk is om de dagen voor en na kerst alles te eten wat je lekker vindt, kun je extra calorieёn bespraren door wat slimmere keuzes te maken. Start je dag bijvoorbeeld met een eiwitrijk ontbijt zoals een goedgevulde omelet met diverse groente. Groenten bevatten een minimaal aantal calorieën en zijn een vitaminen en mineralen boost.


4. Vermijd stress en slaap voldoende

Vakantie, feestdagen, je slaapt dan misschien wat minder en dat kan invloed hebben op je gewicht. Stress leidt tot verhoogde cortisol niveaus en dat zorgt op den duur ook voor gewichtstoename. Als je niet voldoende slaapt ben je geneigd minder te bewegen en werkt het verzadigingshormoon ook nog eens minder goed.


5. Wees je bewust van je alcoholgebruik

Alcohol drinken geeft extra calorieёn, en wakkert ook je eetlust aan. Daarnaast wordt alcohol als eerste door je lichaam afgebroken, waardoor je grote, calorierijke maaltijd op nummer twee eindigt en dus sneller wordt opgeslagen als vet. Houd dus rekening met de hoeveelheid alcohol en probeer extra te focussen op het drinken van voldoende water. Neem voor elk glas wijn een glas water. Hierdoor blijf je gehydrateerd en zit je sneller vol.


Welke tips ga jij toepassen?0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page