top of page

Hooikoorts, wat doe je eraan?De zon komt meer tevoorschijn, de bloemen beginnen weer te bloeien en de vogeltjes fluiten: je wordt er vrolijk van. Één nadeel aan het voorjaar: het hooikoortsseizoen is ook weer begonnen. Misschien vraag je je af waar die klachten nou vandaan komen, maar vooral: wat kan je eraan doen? Lees vooral verder.


Hooikoorts is een allergie voor stuifmeel (pollen) van bepaalde grassen, planten en bomen die in bloei staan. Het kan voor een overgevoelige reactie van de mond, ogen, neus en luchtwegen zorgen als je ermee in aanraking komt. Hier zijn 6 tips om op een natuurlijke manier hooikoortsklachten tegen te gaan:


- Vermijd histaminerijke voeding! Voorbeelden hiervan zijn oude kaas, rode wijn en chocola. Histamine is een lichaamseigen stof maar door te veel histamine in je lichaam kan hooikoorts verergeren en dit wil je natuurlijk niet.


- Neem vaker brandnetelthee. Brandnetels breken namelijk histamine af. Neem 1 of 2 keer per dag een kopje hiervan. Zelf neem ik vaak de brandnetelthee van Zonnatura.


- Stap ’s avonds voor het slapengaan onder de douche. Door dit te doen zorg je ervoor dat je alle pollen in ieder geval niet mee je bed in neemt waardoor je beter zal slapen.


- Gebruik Ribes Nigrum Tinctuur van Vitakruid. Dit bestaat uit natuurlijk extract van zwarte bes die door haar unieke samenstelling heel wat gezondheidsvoordelen met zich meebrengt. Behalve dat Ribus aan de vochthuishouding bijdraagt, een krachtige antioxidant is en het super goed is voor je immuunsysteem, breekt het histamine dus ook af. (Gebruik de code DIETISTNINA10 voor 10% korting bij Vitakruid).


- Neem meer vitamine C. Vitamine C versterkt je immuunsysteem en werkt hierdoor net als Ribus Nigrum als natuurlijk anti-histaminica. Ik raad de gebufferde vitamine C aan van Vitakruid en deze kan je goed combineren als een soort hooikoortskuurtje met de Ribus Nugrum Tinctuur.


- Ga vaker naar het strand. Op het strand zijn er veel minder pollen, dus als je de hooikoorts even helemaal zat bent is dit de perfecte plek om even tot rust te komen.


Hopelijk geven deze tips wat verlichting. Op mijn Instagram post ik regelmatig nog meer praktische tips.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page