3 Recepten om de lente goed van start te gaan

Bijgewerkt: mrt 26

Denk jij ook al aan korte mouwen en aan je zomerjurk ? De lente is begonnen en hier zijn 3 lekkere, gezonde recepten om goed van start te gaan! Alle recepten zijn zuivel- en glutenvrij en bevatten geen toegevoegde suikers.



Appel-banaan pannenkoekjes van boekweitmeel (10 minuten)

Ingrediënten voor 2 of 3 personen:

- 150g boekweitmeel

- 2 of 3 rijpe bananen

- 1 of 2 appels (liefst Jonagold of Goudreinet)

- 150 ml amandel of havermelk

- 1tl bakpoeder / baking soda

- Kaneel

- Extra toppings naar keuze: bijv. bosbessen, amandelen en/of plantaardige kwark


Bereidingswijze:

Prak de bananen en mix deze vervolgens met de melk, het bakpoeder en een snuf kaneel tot een glad beslag. Verwarm een pan met wat (kokos)olie, en bak de pannenkoekjes. (niet te dik, dat is minder lekker)

Verwijder het klokhuis van de appel met een appelboor en snijd de appel in ringen. Je kan de appel ook gewoon in stukjes snijden met een mesje. Verwarm een andere pan en bak de appelringen/stukjes in de pan, totdat ze een beetje verkleurd en zachter zijn.

Stapel de pannenkoekjes, met bijvoorbeeld een appelring tussen elk pannenkoekje, of leg de appelstukjes er gewoon bij. Voeg je toppings zoals kokosrasp, blauwe bessen, amandelen en/of wat kwark toe, en bestrooi het geheel met kaneel.



Pasta tonijn (+-15 minuten)

Ingrediënten voor 4 personen:

- 400g glutenvrije pasta

- 1 grote courgette

- 1 puntpaprika

- 400g (biologische) tomatenblokjes

- 2 teentjes knoflook

- 1 middelgrote (biologische ui)

- 1 of 2 blikjes tonijn in water (MSC gekeurd)

- Stuk of 12 cherrytomaatjes

- Vers of gedroogde Italiaanse kruiden naar smaak (oregano, basilicum, peterselie)

- Peper & zout





Bereidingswijze:

Kook water in een pan en doe vervolgens de glutenvrije pasta hierin. Laat dit 10 á 12 minuten koken, of houd aan wat er op de verpakking staat.

Was en snijd de courgette, paprika en ui, en pers of snijd de knoflook. Verwarm een beetje olijfolie in een (braad)pan, en laat de knoflook en ui even aanfruiten. Roerbak vervolgens een aantal minuten de rest van de groenten mee. Voeg de tomatenblokjes toe samen met de Italiaanse kruiden en wat peper en zout. Laat dit even staan. Snijd ondertussen de cherrytomaatjes, en doe deze er later bij.

Giet de pasta wanneer deze gaar is af. Voeg de tonijn toe aan de saus en schep vervolgens de saus door de pasta.


Thaise Gele Curry (30 minuten)


Ingrediënten voor 3-4 personen en/of meerdere dagen:

- 1 broccoli

- 1 courgette

- 1 rode paprika

- 1 ui

- 2 teentjes knoflook

- 400 gram zilvervliesrijst (optioneel)

- 400 gram kidneybonen (uit pot)

- 400 gram kikkererwten (uit pot)

- 250 ml kokosmelk

- 1 zakje gele curry pasta van merk Fair Trade

- Kokosolie om in te bakken


Bereidingswijze:

- Snijd de courgette, broccoli en paprika en houd deze apart.

- Breng een pan water met rijst aan de kook volgens de instructies op de verpakking.

- Snijd als laatste de uien en de knoflook in kleine stukjes.

- Verhit een wok of bakpan met 1 eetlepel kokosolie.

- Voeg de gesneden ui en knoflook toe en laat dit ongeveer 2 minuten bakken.

- Voeg de groenten toe en zet een deksel op de pan zodat de groenten kunnen stomen. Laat de groenten ongeveer 10 minuten stomen.

- Roer af en toe in de pan zodat alles gelijkmatig gaar wordt.

- Doe de gele curry pasta bij de groenten zodra de groenten gaar zijn en voeg de kokosmelk en de kidneybonen en kikkererwten toe.

- Zet het vuur laag en laat het geheel 5 tot 10 minuten sudderen.

- Serveer de curry met de rijst.


Veel plezier met het maken van de recepten! Wil je nou nog meer inspiratie voor leuke recepten, of wilt u praktische voedingstips, neem dan vooral een kijkje op mijn instagram of kijk op mijn website onder consulten voor persoonlijk voedingsadvies.





0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven