top of page

Is straling echt zo ongezond?


Met de bloedtest die ik in mijn praktijk uitvoer, kan ik van alles te weten komen over jouw gezondheid. Eén van de dingen die opvallen is dat ik vaak een hoge belasting van electrosmog zie. 


Electrosmog is straling van elektromagnetische velden om ons heen. Deze straling komt van wifi, mobiele telefoons, zendmasten, magnetrons en laptops. Wat doet die straling met je gezondheid en is het echt zo slecht voor je?


Electrosmog is schadelijk

Vaak zie ik dat mensen hun mobiele telefoon op hun lichaam dragen. In een broekzak of borstzak bijvoorbeeld. De meesten willen namelijk altijd bereikbaar zijn en precies weten wanneer ze een berichtje of telefoontje krijgen. De straling van je mobiele telefoon is echter niet onschuldig. Deze straling verstoort de werking van je cellen en tast daarmee het immuunsysteem aan. Ook vermindert straling de melatonine aanmaak en melatonine is heel belangrijk voor het voorkomen van onder andere kanker. 


Ook geeft electrosmog vage klachten zoals vermoeidheid, oorsuizen, slecht slapen en hoofdpijn. Misschien dus toch de moeite waard om te kijken hoe ook jij electrosmog kunt beperken.
Hoe je electrosmog beperkt


Draag je mobiele telefoon zo min mogelijk op je lichaam. Als je je telefoon wel op je lichaam draagt, zet hem dan op vliegtuigstand. Hetzelfde geldt voor het slapen met een mobiele telefoon in de buurt. Dit is sowieso slecht vanwege straling en verstoort daarnaast ook de kwaliteit van je slaap. Zet je mobiele telefoon dus altijd op vliegtuigstand tijdens het slapen. Zo gaat je wekker wel gewoon af en heb je toch minder last van straling. 


Weg met de magnetron. Van de straling van magnetrons is inmiddels al vaak aangetoond dat deze erg slecht is. Zo maakt de magnetron de vitamines en mineralen in je eten kapot en stelt de magnetron je ook nog eens bloot aan vervelende straling. 


Blijf uit de buurt van de wifirouter en zet de router ’s nachts uit. Je kunt tegenwoordig een timer kopen die je op de router kunt zetten waardoor de router automatisch uit gaat. Aangezien je als je slaapt toch geen wifi nodig hebt, is dit een vrij eenvoudige manier van het beperken van straling.  


Een Himalaya zoutlamp neutraliseert de straling in de lucht. Zit je dus de hele dag achter je laptop? Koop een Himalaya zoutlamp en zet deze op je bureau. Als de lamp aanstaat warmt hij op waardoor de lucht worden geneutraliseerd en zo’n lamp ziet er ook nog eens leuk uit ;). 
0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page