top of page

5 Gouden Tips om af te vallen


1. Eet regelmatig

Vaak zie ik dat mensen die willen afvallen overdag heel weinig gaan eten en dan ’s avonds zo’n honger hebben dat ze teveel eten en vooral teveel van het slechte. Tip nummer 1 is dan ook om regelmatig te eten. Dus ontbijt, lunch, eventueel een kleine snack en dan diner.

Als je wilt afvallen is het ontzettend belangrijk om regelmatig te eten want zo hou je de vertering op gang en hiermee je stofwisseling.Als je stofwisseling in balans is ga je merken dat je makkelijk 3 gezonde maaltijden op een dag kunt eten en zo gaat afvallen.


2. Sport 2 à 3 keer in de week

De meeste mensen zitten veel en veel te veel. Dit is niet alleen dikmakend maar vergroot ook de kans op welvaartsziekten zoals Diabetes. Sport dus 2 a 3 keer in de week en probeer op de dag zoveel mogelijk te bewegen door te wandelen, fietsen en de trap te nemen.

Een van de meest effectieve manieren om vet te verbranden en slank te worden is het doen van High Intensity Interval Training oftewel HIIT. Dit is een vorm van interval training waarbij je in 7 minuten oefeningen doet op lichaamsgewicht zoals sqauts, burpees of lunges. Dit circuit van 7 minuten herhaal je meestal 3 a 4 keer. In totaal hoeft dit nog geen half uur te duren en het is erg effectief. Google eens een HIIT workout en misschien vind je dit net zo fantastisch als ik!


3. Eet de juiste koolhydraten

Ik ben geen voorstander van het volledig schrappen van voedselgroepen zoals koolhydraten of vetten. Wel is het zo dat de meeste mensen erg veel koolhydraten eten en dan met name de slechte koolhydraten zoals wit brood, koek, snoep, witte pasta en witte rijst. Deze koolhydraten worden ook wel snelle koolhydraten genoemd en zijn een absolute no no wil je afvallen en gezond zijn.

Ik raad aan om deze slechte suikers volledig weg te laten en te vervangen met echt voedsel zoals zoete aardappel, boekweit, quinoa, de meeste fruitsoorten, groenten en peulvruchten. Deze koolhydraten worden complexe koolhydraten genoemd en bevatten vezels.
4. Eet meer vezels

Vezels zorgen ervoor dat suikers in bijvoorbeeld fruit langzamer worden opgenomen. Dit in tegenstelling tot vruchtensap uit een pak. Dit lijkt gezond maar eigenlijk zit het vol met suikers waardoor je bloedsuiker te snel stijgt en ook heel snel weer daalt. Hierdoor blijf je trek houden in zoetigheid en kom je alleen maar meer aan.

Eet meer vezelrijke producten zoals volkoren rijst, volkoren pasta en peulvruchten. Voeg ook eens wat lijnzaad toe aan je havermout of doe wat plakjes tomaat en komkommer op je boterham. Hierdoor krijg je extra vezels binnen waardoor je langer verzadigd bent en je je bloedsuikerspiegel onder controle houd.


5. Alles met mate

Natuurlijk is het heel belangrijk om op je voeding te letten en om gezonde keuzes te maken. Daarnaast vind ik het ook belangrijk om af en toe te genieten van minder gezond eten. Overdrijf hierin niet maar doe het ook echt met mate.

Zorg er verder voor dat je 90% van de tijd gezond eet en dan zal je zien dat je eigenlijk nog meer geniet van gezond eten. Zie het dus niet als een opgave of als een dieet maar als een levensstijl. Zo word je (bijna) vanzelf slank en fit.

0 opmerkingen

Comments


bottom of page